La Festa dels Reis d’Igualada

La festa dels Reis d’Igualada ha estat acreditada  com a Festa d’Interès Nacional i és quelcom que tots els igualadins hauríem d’estar a orgullosos, doncs la majoria de nosaltres hi hem participat, d’una o altra manera, al llarg de la seva història i per tant, el suport que ha de rebre aquesta nominació ha de ser total.

la festa dels reis d'igualadaAixí que, a propòsit d’una publicació gratuïta que circula per la nostra ciutat d’Igualada i comarca, he decidit escriure aquestes quatre línies.

La festa dels Reis d’Igualada implica sentiment d’identitat, voluntariat, generositat… i un munt de emocions que fan d’aquest dia una joia compartida (qui ha fet de patge o ha participat activa o passivament ho sap). És fàcil desmerèixer els organitzadors d’aquesta associació. Costa poc escampar porqueria. Parlar de diners, insinuant cobdícia i enriquiment, aviat es crida l’atenció.

Com a igualadina que sóc, i deixant de banda la meva tasca professional, trobo molt desencertat recolzar-se en aquests aspectes per fer un reportatge i oblidar-se – o callar – els molts aspectes positius. En els darrers anys s’ha lluitat molt per poder tenir un reconeixement a nivell nacional i mundial (UNESCO). Aquesta és una festa d’Igualada de la que no se n’ha apoderat ningú. Som molts els que participem d’aquest dia voluntàriament des de fa molts anys… Sempre hi ha hagut un periodisme sensacionalista que confon la bona informació amb la calumnia i el descrèdit. Afortunadament els igualadins són intel·ligents i saben distingir una cosa i l’altra.La festa dels reis d'Igualada

No vulguem menystenir  una Festa tan preuada per la nostra quitxalla (i adults) i reconeguda arreu, amb una organització digne d’elogi. Sempre es pot millorar, però des de la crítica constructiva i  sense recel, doncs és la  manera de prosperar

Pia Prat Jorba

Publicat per

Pia Prat Jorba

Directora de La Veu de L'Anoia. General Manager de Publicacions Anoia.